Click n' Run

Solen skiner ännu i Tärjärlandia! Lite hopp finns kvar. Jag har lite svårt att tro att det var pilktävling i torsdags på hemsjön. Hur kan isen hålla ännu? I Helsingfors och Åbo fanns det inga tecken på vinter kvar (jag har inte sett). 

Tillsammans med en vän sprang vi vår vanliga rutt ackompanjerad av hennes hund Dixie som är alltid så glad att få vara ute i naturen! Jag försökte springa och ta bilder samtidigt, vilket inte lyckades så bra. Här finns några bilder som har lyckats när man har sprungit på ställe. Inte kan man annars kalla det för click n' run!

 

 

Dixie på språng! En av de gulligaste hundarna jag vet ^^

 

Övar lite inför Köpenhamn maraton, får se hur de går. Mer om det senare ;)

 

 

A presto

10.04.2016 kl. 18:16

Tupac & Soul

Min soullista var i gång medan jag strök mina nya gardiner och då råkade en av DeBarge låtarna spela. Plötsligt blev jag och undra att jag har ju hört den här tidigare, men var säker att jag inte har hört den här låten tidigare. Pianodelen i DeBarges låt "A dream" lät mer än bekant och undrade varifrån den kom ifrån..

Tänkte att pianodelen var med i något som inte var så "pehmo" som den här låten utan hade mer något "fierce" som rap. Ni kanske känner till Lauryn Hill, hon har just sådana låtar som är soulaktiga med rap. Det var nog inte hon, för det slog plötsligt till vilken låt det egentligen var!

 

 

Jag började nynna och skrev bara slumpmässigt "I ain't mad at you" på YouTube sökningen. Sedan kom Tupac fram! Jaha, det var den här låten! Jag brukar ibland lyssna på Tupac när jag gör skolarbeten, som t.ex. mitt slutarbete där jag ska få text ur mig. Man blir nog förvånad över hur man kan koppla ihop saker och ting.

 

 

Nu ska jag fortsätta stryka.. Inte min favoritsyssla..

A presto

 

08.04.2016 kl. 19:32

Sweet Sweet Fantasy turné med Mariah Carey

Dagen som jag har väntat på är redan förbi, men den kommer att förbli i mitt minne förevigt! Mariah Carey hade en oförglömlig konsert igår på Hartwall Arena i Helsingfors. 

Jag är sällan på konserter och var lite orolig om det skulle vara för mycket folk. Det var inte så farligt sen när jag anlände till arenan. Det här paketet väntade på mig i biljettförsäljningen! <3

 

 

A photo posted by Amira Mountassir (@amira_lavonne) on

Mariah Carey parfym, armband och VIP-band!

 

HEARTBREAKER #sweetsweetfantasytour See you soon, Finland #Lambs!

Publicerat av Mariah Carey den 4 april 2016

 

Mariah Carey visade igår att hon fortfarande är på toppen! Det var en fantastisk upplevelse att få höra henne live och showen var "maffig".

Hade ursprungligen inte tänkt ta några bilder eller videon, men sedan såg jag att alla andra gjorde det så tog jag chansen. Här får ni se några bilder :)

 

 

En lycklig utlottad typ fick komma upp på scenen där hon sjöng sin låt "Touch My Body". Det var lite roligt att se killen på scenen vara i sådan ekstas och otroligt "star strucked". 

 

 

Det kommer sällan en möjlighet att få se henne så nära som på tredje raden. Jag njöt av hela showen där hon spelade både gammalt och nytt. Under kvällens gång fick man träffa trevliga människor och såg dessutom skymten av Eini från UMK.

Det känns ännu overkligt att jag var med på konserten! En dröm som har gått i uppfyllelse. Soo happy^^

 

 

Bisous

#lambs

05.04.2016 kl. 21:20

Vårlistan

Har våren börjat som du tänkt dig?

- Jo och nej. Det beror på i vilket område, men det känns bra med vår!

Hur såg ditt liv ut förra våren?

- Annorlunda, bodde i Åbo och hade just kommit tillbaka från utbytet i Marocko. Sedan blev det en plötslig ändring i mitt liv och jag flyttade till Terjärv :)

Hur hoppas du att våren blir i år?

- Skön och stressfri!

Hur hoppas du ditt liv kommer se ut nästa vår?

- Ingen aning, hoppas att jag trivs med det jag gör. Förhoppningsvis har jag mera tid att unna mig med låtskrivandet.

Vad är ditt vårplagg nummer ett?

- Lätta skor som t.ex. tennarit!

Hur förändras musiken du lyssnar på under våren?

- Inte mycket, men på vintern brukar låtarna ha mera "djupa" rytmer som t.ex. i kizomba musik med trummor och sådant. Det finns inte en stor skillnad när jag ändå lyssnar på många olika låtar.

Har du några särskilda vårprojekt på g?

- Musik! Skulle vilja delta på flera olika konserter och föreställningar. Idag blir det Mariah Carey i Helsingfors!

Vad önskar du dig i vår?

- Jag önskar att jag skulle hinna besöka mitt favoritcafé Café Regatta! En av de mysigaste ställen jag vet! Öppet året om, även sent på kvällarna. Det är perfekt för sena sommarkvällar, men även på våren när man tar sin lilla söndagspromenad.

Föredrar du våren eller hösten?

- Gillar båda för de har sina fördelar, men våren vinner den här gången.

Vem/vad är din vårförälskelse?

- Naturen <3

Tre saker som stoppar vårkänslorna.

- Snö, kyla och damm.

Har du redan några sommarplaner?

- Nej inte ännu, tänker bara njuta av sommaren i Tärjärlandet.

 

Jag ser verkligen framemot konserten ikväll! Mer om konserten får ni läsa i nästa inlägg!

 

A presto

04.04.2016 kl. 13:15

Too Close

- Hur känns det?

Men jag kan inte svara på den frågan. Tiden bara flyter på och det känns som ingenting har ändrats på en dag. Blåbärspajen däremot värmer hjärtat och glada gratulationer klingar i mitt huvud i olika vackra toner. 

Idag firade jag min födelsedag genom att bara vara, vilket är jätteskönt när man alltid är i gång. Ändå går det inte en dag som inte har någonting med musik att göra.

 

 

Det var kul att musicera med min bror Antar! Nedan kan ni lyssna på vår cover av Alex Clares "Too Close". Min bror klappar i bakgrunden medan jag sjunger och spelar :)

 

 

A presto

27.03.2016 kl. 12:04

Can't Help Falling in Love

Jag känner mig full av kärlek och tänkte dela med mig en sång som inte ännu har fått plats på bloggen! <3

Den här sången har goda minnen. För några år sedan spelade jag den här sången och hemma i Helsingfors där mina yngre bröder (då 2 och 12 år) satt och lekte tillsammans i rummet. Till min överraskning började en av dem sjunga med mig och sedan sjöng alla tillsammans. Det hela värmde mitt hjärta och gjorde mig så glad inombords! Jag har faktiskt en video, men den är helt svart (ingenting syns). Lyckligtvis kan man höra deras röster. När jag hittar den sätter jag den hit så fort jag kan! 

 

 

Bisous

 

22.03.2016 kl. 22:22

Nu ska vi ränn

Jag kände mig proffsig när jag åkte ner på den "blåa" backen men sedan insåg jag för sent att det här var inte den mest optimala rutten på barnbacken.. I ett litet skogssnår hamnade jag på rygg som en hjälplös sköldpadda p.g.a. små guppar som var menade för lite mindre skidor. Tydligen ska man inte undervärdera backens makt.

Skymten av renarna Rudolf och Rosa var tröstande efter den lilla insidenten. Ruka strålade i solsken och lyckligtvis så var det inte så kallt, ca minus 8 grader. 

 

 

Förutom att man fick se den vackra himlen på rygg så kunde man se fina utsikter även "uppifrån"!

 

 

Ett bra mastställe med läckra rätter är Les Alpes! Det var nog smaskens! Som en mindre eller större överraskning blev det karaoke och Jean S på Zone förstås. Jean S är ett känt band som spelar finska klassiker med blåsinstrument och hela keikkan var nog fullt med bra fiilis!

 

 

Helgen slutade med bowling och mysig middag i samband med earth hour!

 

A photo posted by Amira Mountassir (@amira_lavonne) on

 

Bisous

20.03.2016 kl. 20:46

Party like Gatsby

Jag tror att jag såg skymten av den kända Gatsbyn, men jag är inte helt säker! Det finns många rykten, bl.a. att han var med i första världskriget och seglade runt världen. Hur han blev så rik är frågan. Kanske svaret finns i filmen "The Great Gatsby" ;)

Hela helgen har varit fartfylld och har därför inte varit så aktiv här på bloggen, men nu kommer lite uppdatering om en oförglömlig fest med Gatsby & co!

I fredags ordnades i det gamla studenthuset i Helsingfors en stor temafest där alla klädde ut sig i 20-talsstil och firade som i filmen. Det var en otrolig och en alldeles oförglömlig fest! Det fanns mycket program: live band, dansnummer och akrobatik. Det var flera hundra personer i festen, verkligen fullt och gott sällskap fanns det inte brist på.

 

 

Min outfit var simpel med små detaljer som kanske inte syns på bild. Klänningen har sytts av en skicklig sömmerska i Terjärv, nämligen Malin Westerlund. Hon fick liv på tygen jag hämtade och jag gillar den här fullständigt! Perfekt även för andra tillfällen. Hon säljer jättesöta handgjorda barnkläder för både större och mindre barn under namnet "Lilla M".

 

 

Dagen efter var det Nyländska nationen vid Åbo Akademi som hade årsfest så då var det dags att representera sig själv. Trots att jag blev lite trött av körande och den sena hemankomsten så är jag glad och nöjd efter en riktigt trevlig helg med nära och kära.

 

 

 

Bisous

14.03.2016 kl. 21:37

Veckans musalista

För att ge en god start på den kommande veckan!

1. Lite bilmusik till arbetsresan i väntan på sommartider. Green Room feat. Dato Lomidze- Summer Day

 

 

2. Den här låten får mig att tänka på min goda vän i Umeå! Bastille- Pompeii

 

 

3. Varför har jag inte hört den här tidigare? Gillar verkligen ökenscenen! Sandhja- Hold me

 

 

4. Buika är en av de mest inspirerande artisterna jag vet. Buika- No habra nadie en el mundo

 

 

5. Det är länge sedan "Cooler than me"-låten spelades, men nu kommer en nyare låt av samma artist. Mike Posner- I took a pill in Ibiza

 

6. Lite Mellomusik! Panetoz- Håll om mig hårt

 

 

7. Den här versionen av Tracy Chapmans låt är riktigt uppiggande! Jonas Blue- Fast Car

 

 

8. En reggaeartist som jag nyligen har upptäckt! Gillar dock den här covern bäst, men han har även egna låtar: Conkarah- One Way Avenue

 

9. En klassiker! Sade- your love is king

 

 

10. Förstås min brors låt "We gonna grind" är en av mina favoriter! Faridleroy- We gonna grind

 

 

A presto

06.03.2016 kl. 12:45

Felin- Terjärvtjejen ute i den vida världen

Terjärv byn överraskar mig om och om igen! Man träffar folk som man har träffat tidigare någonstans och sedan är byborna väldigt aktiva. Felin är ett exempel på en aktiv tjej från Terjärv som jobbar hårt inom musikbranschen!

Jag nämnde i något tidigare inlägg att musik är en stor del av byns verksamhet. Här är ett konkret exempel på vart musiken kan ta dig! Trots att Terjärv är litet, syns Terjärvborna överallt :D

 

 

Budskapet att alla tjejartister borde hålla ihop och sluta upp med catfights är någonting att hålla bakom öronen. Vi borde alla stöda varandra!

Det är modigt att åka så långt som till Los Angeles och sedan lämna det för Stockholm. Vill ni veta mer kolla intervjun på X3M.

 

A presto

 

05.03.2016 kl. 13:30

Mr. Baalplastik

Här får ni se på en snutt av Tärjärrevyn, låten Mr. Baalplastik som sjungs i melodin till Mr. Boombastic! Den här var nog en av mina favoriter. Texten är bra ;)

De som inte känner till kan jag kort berätta att Revyn i Terjärv (Tärjärrevyn) består av roliga korta scener. Allt är på dialekt förstås! Mr. Baalplastik handlar om Rani Plast företaget och dess ägare. Sången beskriver företagets verksamhet på ett roligt sätt! Rani Plast tillverkar bl.a. plastfilmer för förpackning och resten kan ni kolla här nedan ;)

 

 

 

 

 

29.02.2016 kl. 19:46

Lite Ray Charles

Sitter här och försöker få klart mitt slutarbete, men av någon anledning är jag nu här. Ser framemot att få arbetet klart! Då har man äntligen åstadkommit någonting! Innan jag fortsätter så tänkte jag dela med mig en liten trudelutt.

Här nere ser ni den vackra utsikten av Glencoe i Skottland!

A presto

25.02.2016 kl. 23:26

Intervju med UMK finalist!

Det går hett kring UMK, men ännu hetare här på ratata för nu har vi fått intervjua självaste Stella Christine! Hon har hållit på med musik hela sitt liv och i år tävlar hon för att representera Finland i Eurovisionen. Nu får vi svar på frågor som vi så gärna vill veta!

 

 

1. Vad är musik för dig?

- Musik är en livsstil till mig. Musik är mitt yrke och inte en dag går utan att jag har någonting att göra med musik. Musiken är mitt sätt att uttrycka mig själv.

2. Hur skulle du beskriva dig själv som artist?

- Jag ägnar mig åt att göra musik som är personligt och fräscht - jag kombinerar ganska modigt olika stilar som är nära mitt hjärta. Som låtskrivare vill jag inte bli stämplad till bara en viss genre utan vara mångsidig men ändå igenkännlig. Musiken ska dessutom vara ”mänsklig” och väcka känslor.

3. Har du något budskap du vill föra fram med din musik?

Våga stå bakom din vision, det behöver inte vara just musik utan gäller allt du håller på med. Våga vara dig själv och stay creative! Jobba hårt mot dina drömmar och tro på dem, du kommer att bli belönad.

4. Dina största inspirationskällor?

- Inspiration finns helt överallt. Inte bara i musik och  artister, men om man ska lyfta fram några stora idoler inom musik så bl.a. Ella Fitzgerald,  Stevie Wonder, Aretha Franklin, John Mayer och Glen Hansard.

5. Några planer efter UMK?

- Jag skulle vilja publicera mera musik - har många låtar som väntar på en bra producent och samarbetspartner ☺ En dröm är också att göra konserter/uppträda utanför Finlands gränser ☺ Vi får se vad som händer, go with the flow!

6. Hur skulle du tillbringa en mysig dag? ^^ 

- På studion med gott mörkrostat kaffe  i muggen ☺ #coffeeholic

 

Det är trevligt att se min barndomsvän i UMK, precis som min mor en gång i tiden tävlade 1979 (mer om det senare). Nu ska vi alla rösta så att hon säkert kommer till Stockholm! #stellachristine

 

 

A presto

 

 

23.02.2016 kl. 18:41

#åakärlek

Igår fyllde Åbo Akademis Studentkår (ÅAS) 97 år! Det var trevligt att få spela under solennakten till representanter från flera olika föreningar. Jag vill även tacka årsfestmarskalkerna för inbjudan till denna fina fest! 

 

 

ÅAS styrelse! Från vänster till höger: Cecilia Björkqvist, Linda Smids, Ida Berg, Oscar Karlsson, Anton Norrback och Jasmine Malla.

 

 

Under festen introducerades en ny hashtag för Åbo Akademi som betonar vår starka gemenskap! Let's spread som ÅA looove! #åakärlek

Förresten de som är intresserade av intressanta resbloggar ska kolla Jasmines blogg om hennes utbyte i Spanien och Chile! 

Vill du förgylla din fest med musik? Kontakta mig via e-post: amira.mountassir@gmail.com! Som avslutning får ni höra en liten teaser från gårdagens uppträdande:

 

A presto

21.02.2016 kl. 15:10

Ratata besöker Marimekko

Ikväll fick man en liten titt på de nya varorna i Marimekkos affär i Helsingfors! Jag har flera gånger gått förbi, men har inte haft möjligheten att titta in. Det är rymligt och fullt med olika produkter, en del som man kände till från tidigare. Jag gillade nog mest assesoarerna och de nya solglasögonen av biobaserat acetat. Jag är nog nyfiken av att lära mig mera om det här materialet, det verkar intressant!

Det var överraskande fullt i affären! Det var nog säkert många olika föreningar, designers och "vanliga människor" som jag hehe.

 

 

Den goda brusciettan höll mig igång medan jag kollade på de fina sakerna med min goda vän Mili! Råkade inte stöta på ratataiter den här gången, för det var så mycket folk så det var svårt att skiljas ur mängden. Det måste bero på att det var lite invigningsrea samtidigt ;)

 

 

Lite mer om deras kollektion:

 

 

A presto

18.02.2016 kl. 21:18

 

Så kliché som det låter har musik en stark påverkan. Vi kan förmedla sinnestämningar eller berätta någonting åt lyssnaren som inte kan beskrivas med bara ord.  Det är den största orsaken till varför jag är väldigt fäst vid musik. Piano och sång gäller för det mesta, men ibland även gitarr. I den här bloggen delar jag med mig lite musik som jag har bandat in och annat smått och gott!

 

Behöver ni musikprogram till er tillställning?

Kolla min hemsida amira.fi!