Jeppisdagar

28.07.2015 kl. 22:50

För första gången i mitt liv har jag cyklat 100 km på en dag! Det tog länge, men det var nog värt besväret! Cykelresan började från Terjärv och slutade i Jakobstad där Jeppisdagar samlade ihop människor från olika håll. 

Jag hittade enkelt till rätt plats när man följde musikens vågor. Marknaden stod välkomnande och sålde allt möjligt. På scenen i Skolparken kunde man se på olika uppträdanden. Det var en skön stämning och jag gick runt och utforskade områden. I nörjan hade jag ingen aning om var jag var i Jakobstad, trots att jag hade varit någon gång tidigare. De stående tälten förvirrade mig och jag hade från början en dålig inre karta om stadens centrum. Jeppis är ändå så litet så man hittar enkelt fram när man en gång gått igenom området! 

 

 

Även solen har bestämt sig för att göra ett besök, vilket är tur för min del! Man vill inte cykla  långa sträckor i regn :D Ni har säkert fått höra flera gånger att vädret inte ha varit det bästa den här sommaren. På jobbet har vi alla blivit som engelsmännen, det finns alltid någonting man kan småprata om. Ja, vädret! Det har varierat så mycket att man kan klassa det som "the British weather".

Eftermiddagen tillbringades med godsaker och föreställningar vid Skolparken under det sällsynta solskenet. Det spelades dragspel och en dansgrupp dansade energiskt till elektronisk musik. 

 

 

Senare mötte jag vänner från Vasa och vi chillade med glass och musik. Det fanns en racerbil simulator som vi provade på. Namnet på maskinen kommer jag inte ihåg men det var kul att prova! Den visade i början en videosnutt och sedan fick man känna hur det är att köra i en racerbil! Det skakade så mycket att jag var glad att jag inte behöver göra det dagligen som de äkta formulaproffsen..

Humorgruppen Kaj gjorde ståhej på scenen och det var smockfullt vid scenen. Så mycket folk allt från små barn till äldre gummor. Jag hörde inte allt vad de sjöng så förstod inte allt vad de sjöng om. Det var dessutomi dialekt så det fanns ännu mindre rum för förståelse, men roliga var de!

Klockan började bli mycket och jag cyklade tillbaka till Terjäv, medan mina vänner åkte med motorpeden till Vasa. Under vägen blev det allt mörkare, men plötsligt när jag kollade till vänster så stötte jag på den här vackra solnedgången! Jag skulle hur bra som helst blivit kvar och se på den, men sedan hade jag en så lång väg kvar att jag hade bråttom att komma hem innan det blev helt mörkt.

 

Det var så skönt att vara hemma efter den långa cykelturen! Baken blev sjuk, men sömnen har inte varit så ljuv på länge. Avslutningsvis vill jag dela med er en av mina nyare inspelningar som hittas på soundcloud. Det är en akustisk version "Thinking About You" av Frank Ocean. En av många låtar som jag gillar att spela!

 

 

Bisous

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:
Tän voisi ihan hyvin julkaista youtube -kanavallasi. Teet vain hyvän videon. Hyvät vaatteet vaan päälle, että hyvät muodotkin tulee esiin!
Hepeli213.07.17 kl. 13:39
Voisinkin hyvin tehdä niin! Tässä on uusi blogini: http://nouw.com/ladolcemusica Tervetuloa!
20.07.17 12:42

 

Så kliché som det låter har musik en stark påverkan. Vi kan förmedla sinnestämningar eller berätta någonting åt lyssnaren som inte kan beskrivas med bara ord.  Det är den största orsaken till varför jag är väldigt fäst vid musik. Piano och sång gäller för det mesta, men ibland även gitarr. I den här bloggen delar jag med mig lite musik som jag har bandat in och annat smått och gott!

 

Behöver ni musikprogram till er tillställning?

Kolla min hemsida amira.fi!