När man är liten ser man sin mor främst som mor

10.02.2016 kl. 16:13

Idag är en vacker minnesdag som påminner mig om dagen när min mor kom till liv här på jorden. Varje gång lever hon på nytt i mina minnen. En person med så mycket kärlek och passion.

Hela vår släkt håller på med musik på ett eller annat sätt och min mor var operasångerska (koloratursångerska), trubadur och gitarrist. Det är någonting som jag är riktigt fascinerad över nu så här på efterhand, när man vet bättre hur mycket kunskap och talang som krävs för att kunna göra alla tre så galant.

Livet ger små glädjepärlor har hon någon gång sagt. Man ska ta vara på glädjepärlorna, se det positiva i livet trots att allting inte går som i Strömsö. Till en viss mån påminner vi om varandra, kan inte sätta fingret på vad, men någonting :)

Det roligaste minnet är när hon berättade om konserter och hennes intressanta roller i olika operetter. En dag hade hon en konsert i Japan och skulle på kort varsel sjunga även på japanska. Då skulle hon lära sig att sjunga på japanska och hon berättade med spänning, vilken spännande utmaning det var att lära sig sjunga på ett helt främmande språk. Det mest utmanande var nog uttalet, men tydligen så klarade hon sig bra för publiken var nöjd!

Förutom japanska har hon sjungit på över fem olika språk. I Amado Mio albumet sjungs det på finska, svenska, engelska, franska och spanska. Här nedan är hennes låt Amado Mio, en introlåt till skivan.

 

 

När man är liten ser man sin mor främst som mor, men senare har man allt mer även sett upp till hennes artistiska sida.

 

A presto

 

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
Så fin text :)
Felicia05.02.17 kl. 11:03
Tack :)
05.02.17 12:36

 

Så kliché som det låter har musik en stark påverkan. Vi kan förmedla sinnestämningar eller berätta någonting åt lyssnaren som inte kan beskrivas med bara ord.  Det är den största orsaken till varför jag är väldigt fäst vid musik. Piano och sång gäller för det mesta, men ibland även gitarr. I den här bloggen delar jag med mig lite musik som jag har bandat in och annat smått och gott!

 

Behöver ni musikprogram till er tillställning?

Kolla min hemsida amira.fi!