Maghreb

07.09.2016 kl. 18:00

Tänk att 6 kg övervikt kan kosta 96 €?? Det fick jag höra på flygfältet i Wien. Jag blev skrämd och tänkte att det är nu bara att betala den hemska summan. Tänkte på alla fina saker jag skulle kunna göra eller köpa med de pengarna när jag gav mitt Visa-kort. Såg pengarna flyga iväg framför näsan på mig. Jag gav mitt kort väldigt långsamt. Jag väntade en stund och en stund till och tänkte att varför det tar så länge. Sedan fick jag plötsligt tillbaka kortet och kvittot.

Jaha, det här var lite oväntat. Blev ännu oroligare, för jag hade inte skrivit in min kod och tänkte att hur är det möjligt att betala utan min kod. Kvinnan bakom disken sade vänligt att systemet hade kraschat så att det inte gick att betala och hon let mig gå utan att betala. Jag tänkte att hur kan jag ha en sådan tur?! Jag undvek 96 € betalning! Flyget till Casablanca var långt och tröttsamt, men när jag äntligen var framme så var det så skönt att få sova!

Marocko har alltid varit nära mitt hjärta, men inte så nära innan jag åkte dit på utbyte. Jag har varit vilt förälskad i landet sedan utbytet och måste komma dit så ofta jag kan. Det är ett vackert land med varierande platser, alltfrån strand och öken till snötäckta bergstrakter. Den här gången satsade jag på stranddelen när det var så varmt i slutet av augusti.

En låt jag minns från mitt utbyte var en stor hit i Marocko och spelades i alla radiokanaler. En indisk låt som heter "Jugni Ji" och melodin fastnar lätt i huvudet. Det värsta var att en av mina utbytesvänner sade att det lät som om hon sjöng "Chicken and cheese", vilket gjorde hela låten ännu skojigare. 

 

 

Det finns härliga ställen i Marocko, jag besökte de mindre kända städerna Bouznika och Skhirat som ligger mellan Casablanca och Rabat. Det bästa är nog möjligheten att göra utomhussporter som t.ex. surfing. Marocko är ett känt surfställe, rekommenderar varmt att börja här! 

 

 

Det var kul att träffa vänner som man inte sett på länge! I Casablanca fick jag uppleva Twin Tower som är ett stort lyxigt hotell med en bar på översta våningen. Därifrån kunde man se över hela staden. Det var otroligt coolt att se över staden när det blev mörkt och i bakgrunden spelades varierande musik från 80-tals Sade-aktig musik till lugnare deep house. Det kändes som om jag skulle ha varit mitt i en 80-tals film.

 

 

Casablanca är en enorm stad, inte en av mina favoriter, men min vän visade den finare och trevligare sidan av staden. Vid spårvagnshållplatsen spelade en gatumusiker lite indiemusik.

 

 

Rabat är Marockos huvudstad och den ligger också precis vid kusten. Det var kul att gå på snäckjakt när det fanns så mycket att samla. Många olika färger och former!

 

 

 

Sedan kan man också gå på sightseeing i de finare områden i Rabat där de har Marockos bank och andra företag. I det här området finns många kaféer och restauranger där man kan äta lite lunch.

 

 

Ett måste är att prova färsk grillad fisk i Mohammedia! Mohammedia är en vakcer stad nära Casablanca och min vän förde mig till ett superställe med den bästa fisken! Jag har aldrig i mitt liv ätit så goda sardiner och det kostade bara 15 dirham (under 2 €)! Själva stället är inte fancyt, men otroligt bra mat.

 

 

Till sist var jag till den historiska staden Meknes. Där finns många historiska byggnader som ser fantastiska ut, rakt ur en Aladdin film.  Olika konstnärer säljer sina tavlor och galleriet var fyllt med härliga målningar.  Blev alldeles förtjust i en tavla och fick även träffa konstnären Baddou.

 

 

Det finns ett intressant museum vid torget där man kan se hur man levde förr i tiden. Jag hittade ändå något intressantare, ett bananträd! :D

 

 

Jag saknar redan det här landet, men åker dit så snart som möjligt! Här nedan en marockansk låt "Mal Habibi malou" från utbytestiden. "Mal Habibi malou" betyder "vad är fel med min kära?"

 

 

Bisous

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:

 

Så kliché som det låter har musik en stark påverkan. Vi kan förmedla sinnestämningar eller berätta någonting åt lyssnaren som inte kan beskrivas med bara ord.  Det är den största orsaken till varför jag är väldigt fäst vid musik. Piano och sång gäller för det mesta, men ibland även gitarr. I den här bloggen delar jag med mig lite musik som jag har bandat in och annat smått och gott!

 

Behöver ni musikprogram till er tillställning?

Kolla min hemsida amira.fi!