Gypsy Devils

19.09.2016 kl. 17:50

Bläddrade slumpmässigt genom Savoy teaterns broschyr och hittade någonting som jag definitivt måste se! Carmen är en känd opera och denna skulle tolkas av den slovakiska orkestern Gypsy Devils. Första intrycket var att det skulle vara en opera, men med jazz, flamenco och annan etnisk tolkning av den kända operan.

 

 

De hade bara två föreställningar så jag skaffade biljetterna så fort som möjligt. Till min överraskning, var det ingen opera utan musik inspirerat av operan Carmen som spelades av orkestern Gypsy Devils. Dansarna tolkade orkesterns spelande på ett mycket fint sätt och de speglade även lite Carmens berättelse. Det fanns mycket flamencoinspirerad dans, men även dansstilen varierade mycket, vilket gjorde hela föreställningen mer underhållande. Det enda som man skulle ha kunnat förbättra var dansarnas klädsel, det kändes lite som om de var underklädda. Det är helt förståeligt att det ska vara bekvämt att dansa, men man skulle ha kunnat piffa upp lite grann. Orkestern däremot var riktigt snygg.

Musikmässigt var jag väldigt imponerad och skulle gärna vilja se dem på nytt. De spelade så skickligt tillsammans och deras solon var hisnande. Man ser fingrarna flyga över instrumentens strängar och man skulle även kunna föreställa sig hur det ryker under fingarna.

Det finns inte riktigt någon bra video på YouTube som visar Carmen, men nedan visas en video med relativt god kvalité.

 

 

Sedan fick man höra otroliga solon som är liknande som i filmen nedan, men kortare.

 

Ser verkligen framemot fler föreställningar av den här orkestern! 

A presto

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:

 

Så kliché som det låter har musik en stark påverkan. Vi kan förmedla sinnestämningar eller berätta någonting åt lyssnaren som inte kan beskrivas med bara ord.  Det är den största orsaken till varför jag är väldigt fäst vid musik. Piano och sång gäller för det mesta, men ibland även gitarr. I den här bloggen delar jag med mig lite musik som jag har bandat in och annat smått och gott!

 

Behöver ni musikprogram till er tillställning?

Kolla min hemsida amira.fi!