En mångsidig helhet

09.12.2016 kl. 22:31

Visste inte att jazzsångerskan Norah Jones har en halvsyster som spelar sitar. Sitar är ett klassiskt indiskt instrument som Anoushka Shankar hanterar så fint. Deras gemensamma fader Ravi Shankar var en känd indisk sitarspelare.

Hittade även den här konserten med sitarmusik av Shankar och vacker sång av flamencosångerskan Sandra Carrasco. Det är intressant hur de har kombinerat både indiskt och spanskt till en sådan mångsidig helhet. Tydligen var den här konserten i en festival Frankrike, kan det vara en större blandning? Skulle så gärna delta i sådana här evenemang där man kan få höra på olika sorters musik, som t.ex. den här.

 

 

Tänkte nu i samma väva ta fram en video av deras duett "Traces of You". Den här är ny för mig, är endast bekant med Norah Jones musik, men jag är glad av att ha upptäckt även Anoushkas musik. Sitarmusiken påminner om avkopplande musik där man sitter ute på gräset och andas in frisk luft och njuter av den lugna atmosfären.

 

 

Ser framemot nya upptäckter!

 

A presto

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:

 

Så kliché som det låter har musik en stark påverkan. Vi kan förmedla sinnestämningar eller berätta någonting åt lyssnaren som inte kan beskrivas med bara ord.  Det är den största orsaken till varför jag är väldigt fäst vid musik. Piano och sång gäller för det mesta, men ibland även gitarr. I den här bloggen delar jag med mig lite musik som jag har bandat in och annat smått och gott!

 

Behöver ni musikprogram till er tillställning?

Kolla min hemsida amira.fi!