Skepp ahoj!

05.01.2017 kl. 18:37

I fjol var det Berlin och i år blev det Kokkolas kärna. Efter en trevlig middag var det dags att gå ut och se på fyrverkerierna! Kokkola stad ordnade fina fyrverkerier vid stadshuset och innan klockan slog tolv förgyllde manskören torget med nationalsången. 

Det här var en av de dagarna där jag funderade på varifrån alla har kommit. Det är sällan man ser folk i Kokkola. Det verkar så dött, t.o.m. på en lördag eftermiddag. Nyårsafton lockade hela staden till torget och stämningen var skön trots kylan.

Det finns inte många ställen i Kokkola, men efter att ha stått i onödan i kön till Calle var det dags att hitta något annat ställe. Av en slump stötte jag på vänner från Åbotiderna och hela stället var på topp den kvällen! Musik med bra fiilis!

 

 

Under den kvällen träffade vi två sjömän från Filippinerna som bjöd oss till deras skepp på nyårsdagen. Måste nog säga att det var en upplevelse som jag aldrig kommer att glömma!

Skeppets storlek överraskade mig totalt! Hade förväntat mig något mycket mindre. Vägen till Kokkola hamn var äventyrlig med Google navigering, vilket jag inte rekommenderar. Istället för att logiskt följa skylten till hamnen hade lilla gula bilen åkt till något okänt hörn där alla vägar tog slut. Tack och lov hittade vi fram!

 

Här är en del av besättningen. Totalt är de 21 personer som tar hand om skeppet och godset som de transporterar runt omkring i världen. Golden Diamond, heter skeppet och dess storlek förvånar mig ännu också. Speciellt när det är endast 21 personer som sköter om det!

 

Trevligare och gästvänligare människor är svårt att finna. De gav en rundvandring i skeppet och man fick se bl.a. motorn och däcket. Otroligt fint!

 

 

Motorn tog mycket plats och har en stark drivkraft på 11600 hästkrafter! 

 

Efter god filippinsk mat sjöng vi ut våra hjärtesorger med filippinierna. Till skillnad från den finska karaoken är den filippinska karaoken fylld med ballader och andra sånger om kärlek. Föredrar nog detta än självmordslåtarna i Sverigebåtarna.

Synd att de inte var en längre tid i Kokkola, men det är alltid trevligt att träffa så intressanta människor!

 

Bisous

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

 

Så kliché som det låter har musik en stark påverkan. Vi kan förmedla sinnestämningar eller berätta någonting åt lyssnaren som inte kan beskrivas med bara ord.  Det är den största orsaken till varför jag är väldigt fäst vid musik. Piano och sång gäller för det mesta, men ibland även gitarr. I den här bloggen delar jag med mig lite musik som jag har bandat in och annat smått och gott!

 

Behöver ni musikprogram till er tillställning?

Kolla min hemsida amira.fi!