Grillning under månsken

15.01.2017 kl. 20:13

Det var en vacker kväll i Terjärv efter en revyövning och undantagsvis blev hemrutten via heimsjön. Jag gick på isen och märkte att det inte var så farligt kallt, bara minus tre grader. Månskenet lyste vackert och plötsligt kom en idé som jag inte kunde ignorera. 

Det finns en ö mitt i heimsjön som jag har länge tittat på sedan jag har flyttat till byn. En söndagspromenad på isen skulle vara trevligt, men ännu bättre om man skulle kunna grilla där. Det finns ett litet grillställe som passar perfekt för det här ändamålet. Eftersom det blev varmare nästa dag så var tanken "nu eller aldrig". 

 

Sprang hem och fixade alla grillgrejer och sedan var det menoks. Levande ljus är både praktiskt och mysigt! Visste inte att det skulle bli en sådan fin upplevelse att grilla mitt i vintern.

 

Här är mumsig kalkon tillsammans med hemmarinerade kycklingsbitar! Det var svårt att hålla fingrarna för mig själv för jag ville så gärna ta en mumsbit!

 

Lyckligtvis var det relativt vindstilla och skönt. Får se om det blir fler turer till den lilla ön som jag inte vet namnet på. Om jag skulle få namnge den så skulle det säkert vara heimöin på min "dialekt". 

På hemvägen hördes plötsliga hejarop av några tärjärungdomar och jag undrade varför de hejade så. Jag svarade bara "heja heja heja" och sedan fick jag samma rop tillbaka. Därefter hejade de pånytt och sade att nu ska ni skida ordentligt. Jag kollade på mig själv och tänkte att det här ser inte riktigt ut som om jag skulle skida med bollgrillen. Haha, det var skojigt. Vi ropade till varann nästan tvärsöver sjön och kommunicerade på det viset. Slutligen sprang de glada ungdomarna till ön eller den så kallade "heimöiiin".

Det är sällan man träffar så muntra och glada människor sent på kvällen :D

Sen lite musik om månen..

 

 

Bisous

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:

 

Så kliché som det låter har musik en stark påverkan. Vi kan förmedla sinnestämningar eller berätta någonting åt lyssnaren som inte kan beskrivas med bara ord.  Det är den största orsaken till varför jag är väldigt fäst vid musik. Piano och sång gäller för det mesta, men ibland även gitarr. I den här bloggen delar jag med mig lite musik som jag har bandat in och annat smått och gott!

 

Behöver ni musikprogram till er tillställning?

Kolla min hemsida amira.fi!