Dags för UMK!

29.01.2017 kl. 18:00

Får nu se vem som får representera Finland i år! Brukar inte aktivt följa med på UMK kvalen, men det är intressant att finna nya artister. Norma John har en fin uppsättning under hennes uppträdande med en duktig pianist. Jag är inte säker om den här låten kommer att komma vidare. Det varierar lite från år till år vad som "gäller".

 

Emmas birdag skiljer sig däremot lite från Blackbirdbiten. Detta påminner lite om en blanding av folkmusik och pop, även videon ger lite medeltida vibbar från en saga med ett förälskat par som letar efter skydd.

 

 

Här är en av de få bidragen som är på finska.

 

Det som överraskade mig mest är att Günther är med i årets UMK?! Det är lite svårt att tro att det är sant när man associerar Günther med "Talalala"-låten.. Jag ser inte den här låten som Finlands möjliga eurovisionsbidrag. 

 

Får se hur det går i år! Läs här intervjun till en av fjolårets UMK-finalister.

A presto

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:

 

Så kliché som det låter har musik en stark påverkan. Vi kan förmedla sinnestämningar eller berätta någonting åt lyssnaren som inte kan beskrivas med bara ord.  Det är den största orsaken till varför jag är väldigt fäst vid musik. Piano och sång gäller för det mesta, men ibland även gitarr. I den här bloggen delar jag med mig lite musik som jag har bandat in och annat smått och gott!

 

Behöver ni musikprogram till er tillställning?

Kolla min hemsida amira.fi!