Je suis malade

17.02.2017 kl. 16:57

Tänkte presentera en artist med talanger som jag uppskattar. En sådan röst och fantastisk tolkningsförmåga! Hon påminner lite om den europeiska versionen av Celine Dion, men hennes röst är mer klassisk. Till utseendet påminner hon väldigt mycket om min mor. Stora ögon och ansiktsformen är väldigt lika. De är ändå onekligen ändå mycket olika, men en del likheter får mig att knyta ihop dem till varandra på något sätt.

     

 

Lara Fabian sjunger också på flera olika språk och hennes italienska tolkningar är på pricken. Inte undra på när hennes mor är italiensk. För något år sedan missade jag Lara Fabians konsert i Finlandiahuset, men man hinner nog nästa gång när hon är i närheten. Det skulle vara intressant att se henne live och sjunga de fina och krävande låtarna hon brukar dra på sina konserter. Som en lyrisk sopran så går det säkert lika enkelt som rinnande vatten!

Den här sången är på franska och översatt på svenska blir det ”Jag är sjuk”, d.v.s. ”Je suis malade”. En gripande sång som ursprungligen har sjungits av Dalida. Ni får nu lyssna på båda versionerna, båda är fina :)

Dalida:

 

Lara Fabian:

 

Bisous

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:

 

Så kliché som det låter har musik en stark påverkan. Vi kan förmedla sinnestämningar eller berätta någonting åt lyssnaren som inte kan beskrivas med bara ord.  Det är den största orsaken till varför jag är väldigt fäst vid musik. Piano och sång gäller för det mesta, men ibland även gitarr. I den här bloggen delar jag med mig lite musik som jag har bandat in och annat smått och gott!

 

Behöver ni musikprogram till er tillställning?

Kolla min hemsida amira.fi!