Stoorphaest i Trondheim

14.03.2017 kl. 23:25

Det har varit en fartfylld vecka som veckans instagrammare på ratata! Där har jag delat med mig bilder från den lilla konserten jag höll i tisdags och en del inblickar från min Norgeresa. 

 

 

Showtime! #finlandssvenskabloggare #ratatafamiljen #piano #concert #acoustic #artist #keikka #womensdaycelebration #gig

A post shared by Amira Mountassir (@amira_lavonne) on

 

 

Nu när studierna är över tänkte jag besöka vår vänförening ännu en sista gång på deras årsfest som de kallar för Stoorphaest. Kemistklubben och Høiskolens Chemikerforening har under flera årstid samarbetat. Vi har åkt till deras årsfest i mars, medan de har kommit på besök till Åbo i november. Jag har fått många goda vänner tack vare samarbetet!

Hela veckan är fylld med program och kulmineras av den fina årsfesten på Scandic Lerkendal i Trondheim. Torndheim är en härlig stad som påminner lite om Åbo, men är betydligt bergigare. Här ser ni hur fint det såg ut vid landning!

 

Trötta och hungriga resenärer landade i Trondheim och det enda som var i tankarna var mat och sovplats. När man väl var framme var man färdig att forska i Torndheims mysiga gator! På kvällen var det dags att åka till hyttan, d.v.s. deras stuga i fjällen. Det är inte en liten stuga utan ett stort hus som har stora sovrum med tiotal sängar. Stugan var fylld med glada norrmän som välkomnade oss med öppna armar. Som program var det kolvning samt musik och dans.

 

På fredagen var det härligt att promenera i gamla stan med gott sällskap! Staden är så härlig och jag har aldrig sett så många Teslabilar tidigare! Nästan alla norrmän äger en sådan! Rekommenderar varmt lunch på Solsidan! Kvällsljusen piggar upp staden och leder oss till Trondheims hjärta.

 

Vår värd Kristoffer och hans kämppisar var mycket gästvänliga och vi hade en trevlig tid tillsammans. På samma gata hittade jag en vinylaffär som också är ett kafé. De hade all möjliga skivor, t.o.m. norsk metallmusik på vinyl!

 

Här är en utsikt från Gamla bybron. Denna påminner lite om Nyhavn i Köpenhamn!

 

Här är jag med mina härliga tjejer från Åbo och Trondheim! Stoorpheisten var definitivt kul, speciellt p.g.a. min bordsherre som jag väl känner är den roligaste personen jag vet!

 

Nu efter resan kan jag koncentrera mig på något som är viktigt, nämligen kommunalvalet 2017! Jag är med och kandiderar för SFP i Kronoby, vilket kommer att vara både intressant men viktigt och meningsfullt! De som har följt med på bloggen har säkert märkt hur hjälpsamma Tärjärborna har varit när jag har varit i nöd och nu är det min tur att ge något tillbaka till Tärjär!

Min plan är inte att ha en valkampanj här på bloggen, utan kommer att vara aktiv på olika ställen där man har möjlighet att diskutera med mig och dela med sig på goda idéer.

Det finns flera saker som jag skulle vilja arbeta med, t.ex. är det viktigt att upprätthålla byarnas verksamhet. Den tar i flera olika former som arbete, vård, utbildning m.m. Mera info på SFP:s och SU:s sidor!

Vet inte om jag har tur eller otur när jag har fått nummer 13, det återstår att se! 

 

A presto

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

 

Så kliché som det låter har musik en stark påverkan. Vi kan förmedla sinnestämningar eller berätta någonting åt lyssnaren som inte kan beskrivas med bara ord.  Det är den största orsaken till varför jag är väldigt fäst vid musik. Piano och sång gäller för det mesta, men ibland även gitarr. I den här bloggen delar jag med mig lite musik som jag har bandat in och annat smått och gott!

 

Behöver ni musikprogram till er tillställning?

Kolla min hemsida amira.fi!