Looping på After Eight

10.04.2017 kl. 16:49

Det var en ovanlig vecka i Tärjär city när jag fick ha min bror på besök ända från Helsingfors. Funderade på vad som skulle vara trevligt och tänkte på att varför inte åka till Jakobstad? Där finns After Eight som råkade ha en musikkväll. Överraskningsvärt var det smockfullt i caféet. Hade inte förväntat mig en så stor publik i det lilla musikcaféet.

Den kvällen gällde looping tillsammans med Fanny Forsander. En härlig och superglad tjej som spelade både covers och egen musik med sådan glädje. Looping är en intressant teknik där man kan kombinera olika ljud med en loop-apparat. Man bandar in ett ljud åt gången och sedan kan man spela upp dem samtidigt lite hur man tycker. Det är praktiskt när man är utan ett band. Fannys musik låter nästan psykedeliskt med olika stämmor.  Det skulle vara intressant att prova spela ett sådant instrument.

 

Det gör mig glad att se kreativitet hos unga artister och hoppas att de alla får stöd att få fram sina verk. Publiken fick äran att höra några uruppföranden. Min favorit är dock hennes cover av ”Let’s Get It On” av Marvin Gaye. Den var mycket annorlunda än originalet, med roliga inslag och fina looper.

 

Nästa inlägg handlar det om keikkan hos restaurang Marina's!

 

Bisous

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:

 

Så kliché som det låter har musik en stark påverkan. Vi kan förmedla sinnestämningar eller berätta någonting åt lyssnaren som inte kan beskrivas med bara ord.  Det är den största orsaken till varför jag är väldigt fäst vid musik. Piano och sång gäller för det mesta, men ibland även gitarr. I den här bloggen delar jag med mig lite musik som jag har bandat in och annat smått och gott!

 

Behöver ni musikprogram till er tillställning?

Kolla min hemsida amira.fi!