Veckans profil: Kreeta-Maria Kentala

19.04.2017 kl. 16:57

Tänkte börja med någonting nytt här på bloggen genom att skriva om en kompositör eller artist som jag tycker är intressant. Det kommer inte nödvändigtvis varje vecka ett sådant inlägg, men försöker så ofta jag hittar någon intressant person att skriva om!

Veckans artist på bloggen är Kreeta-Maria Kentala som är en skicklig violinist från Kaustby. Hennes senaste album "Side by side" vann priset för årets klassiska album 2016. Jag undrar inte alls att det har kommit sådana musikaliska personer från Kaustby, en by fylld med musik. 

 

 

Kentala spelar för det mesta musik från den barockiska, klassiska och romantiska tidsperioderna. Kaustby är välkänd för folkmusiken och Kentala har även varit med i folkmusikens kretsar trots att hon är mera känd för sin barockiska stil. 

Hon är väldigt aktiv som solist i olika grupper och orkester samt varit konsertmästare och ledare. Det är intressant att finna talangfulla personer från mellersta Österbotten. Jag råkade själv höra om henne vid kaffebordet på arbetet, vid det så kallade kulturbordet där det finns flera musik- och kulturintresserade.

 

 

Kom med och upplev folkmusikens vimmel i Kaustby! Läs om min upplevelse i Kaustbyfestivalen. Det var verkligen en upplevelse som jag inte kommer att glömma! 

 

Vi ses i vimlet!

 

Ps. Om ni har någon artist som ni vill att skrivs om i bloggen så får ni gärna kommentera på dessa inlägg! :)

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

 

Så kliché som det låter har musik en stark påverkan. Vi kan förmedla sinnestämningar eller berätta någonting åt lyssnaren som inte kan beskrivas med bara ord.  Det är den största orsaken till varför jag är väldigt fäst vid musik. Piano och sång gäller för det mesta, men ibland även gitarr. I den här bloggen delar jag med mig lite musik som jag har bandat in och annat smått och gott!

 

Behöver ni musikprogram till er tillställning?

Kolla min hemsida amira.fi!