I'm not a businessman. I'm a business, man

30.04.2017 kl. 13:01

Veckans profil på bloggen den här veckan är en av de mest populära finska artisterna, Cheek.

 

På arbetet kommer tidningen Optio med jämna mellanrum och stötte på en intressant intervju om Cheek. I det här numret (6/2017) behandlas hur Cheek eller Jare Tiihonen vill övergå till affärer och ses som både en artist och affärsman.

Jag har aldrig varit intresserad av Cheeks musik, men måste ändå påpeka att det är en fin insats att bli en av de populäraste artisterna i Finland. Från intervjun luskade jag ut att Tiihonen har försökt hålla personen Cheek och Jare Tiihonen skiljt från varandra. Det försökte han få fram i sin biografi "JHT- Musta lammas", men han funderar ändå om figurerna har blandats sinsemellan. Det är lite liknande när man försöker skilja sitt "jag" från fritiden och arbete.

 

 

Det är intressant vad som är bakom den framgångsrika rapartisten. Han har vunnit flera priser och alla hans keikkor är slutsålda. Nu vill han ta ett steg framåt och bli en affärsman. I intervjun nämndes att man inte uppskattas som affärsman i Finland om man är artist på samma sätt utomlands. Det är vanligare att se utländska artister som framgångsrika affärsmän, t.ex. Beyoncé, Jay-Z eller Dr. Dre. Handlar det bara om attitydfråga att finska artister inte kan vara bra på affärer? 

Cheek börjar sin bisness med sin egen nattklubb Skohan. Får se hur det går med det projektet. Bisnesmannen Tiihonen säger att han är alltid väldigt noggrann över allt han gör och ger allt han kan. Trots all framgång känner han sig ändå som den unga killen från Lahtis.

Hoppas man får se fler artister utvidga sina intresseområden. Man lär sig mycket av andras erfarenheter. Cheek eller Jare Tiihonen har sålt flera olika album, varav flera har blivit guld-, platinum- och dubbelplatinumskivor. Här kommer lite musik som avslutning på veckans profil.

 

 

A presto

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:

 

Så kliché som det låter har musik en stark påverkan. Vi kan förmedla sinnestämningar eller berätta någonting åt lyssnaren som inte kan beskrivas med bara ord.  Det är den största orsaken till varför jag är väldigt fäst vid musik. Piano och sång gäller för det mesta, men ibland även gitarr. I den här bloggen delar jag med mig lite musik som jag har bandat in och annat smått och gott!

 

Behöver ni musikprogram till er tillställning?

Kolla min hemsida amira.fi!