Born This Way

08.05.2017 kl. 17:49

Alla känner till Lady Gaga på ett eller annat sätt. Mitt första intryck av henne på högstadiet var inte det bästa. Det kan bero på hennes speciella klädsel och image som hon hade då. Senare dock har jag upptäckt en unik talang som jag inte märkte tidigare på samma sätt. Hon är också känd för sina kontroversiella videon t.ex. Born This Way.

 

Min åsikt om Lady Gaga ändrades när jag hörde hennes jazz covers och tributes av olika artister. Där kommer hennes pianotalanger fram och hur väl hon varierar sin kontraaltoröst. Då såg jag henne i en annan synvinkel och ser nu hur hon med hjälp av konst försöker få ett visst budskap fram.

Även i jazzlåtarna kryddar hon det med sin egna stil. En av mina favoriter är hennes cover Bennie and The Jets tillsammans med självaste Elton John. New York New York klassikern visar hennes teatraliska bakgrund och jag gillar hur insatt hon är i sitt uppförande. Det är skojigt att se en sådan skillnad mellan hennes egna verk och dessa covers. Det är nästan natt och dag mellan dessa. Kanske det är också en av orsakerna som jag tycker att hon måste få ett eget inlägg på den här bloggen.

 

 

Lady Gagas musik har fått inflytande av olika artister och hon ser upp till Madonna som enligt henne revolutionerade popmusiken. Det är något som hon också vill göra, revolutionera popmusiken. Personligen tycker jag att hon kommer att lämna spår efter sig och kanske inte se ut så kontroversiell som hon gör idag. 

Det är synd att se att folk koncentrerar sig på hennes excentriska sida, men inte på själva talangen som hon har. Måste erkänna att jag själv var i den bunten som inte kunde se det i början. Hennes bästa budskap tycker jag är att man måste vara sig själv. Hon har ägnat mycket tid åt sin välgörenhetsorganisation BTWF (Born This Way Foundation) som fokuserar på att ge ungdomar möjligheter samt frågor om välmående, självsäkerhet, antimobbning och karriärutveckling. 

Som avslutning på veckans profil är det lämpligt med en låt av Lady Gaga från hösten.

 

A presto

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

 

Så kliché som det låter har musik en stark påverkan. Vi kan förmedla sinnestämningar eller berätta någonting åt lyssnaren som inte kan beskrivas med bara ord.  Det är den största orsaken till varför jag är väldigt fäst vid musik. Piano och sång gäller för det mesta, men ibland även gitarr. I den här bloggen delar jag med mig lite musik som jag har bandat in och annat smått och gott!

 

Behöver ni musikprogram till er tillställning?

Kolla min hemsida amira.fi!